Voorbeelden

Op de pagina ‘vragen’, vond je al een aantal voorbeeldvragen van de Jotacross van 2014. Wil je ook een idee krijgen van de rest van de Jotacross? Dan ben je hier op de goede pagina beland.

Naast de vragenblokken, kan je als groep ook 1 of 2 thuisopdrachten verwachten. De thuisopdrachten van de Jotacross 2014 waren de volgende:

Thuisopdracht 1.
Maak een stopmotion film met als thema Groen. Gebruik hiervoor gerecycled materiaal. Vertel een verhaal met minimaal 4 personages dat zich op minimaal 3 verschillende locaties afspeelt. Het stopmotion deel van de film moet minimaal 3 minuten bedragen. De totale film mag niet langer zijn dan 5 minuten. Lever de film in door hem te uploaden op Youtube en de link hiervan uiterlijk om 21:00 vanavond te mailen naar [email protected] onder vermelding van je groepsnaam en groepsnummer.

Thuisopdracht 2.
Laat zien dat Groen ook heel lekker kan zijn. Deze thuisopdracht dient tussen 22:00 en 22:30 vanavond ingeleverd te worden op de parkeerplaats van voetbalvereniging de Alkmaarsche Boys.

Naast de vragen en opdrachten die het team thuis uitvoert, is er ook een mobiel team dat in een auto posten langs rijdt. Op de posten worden verschillende opdrachten uitgevoerd, waar ook weer punten verdiend kunnen worden.

Onderweg is het mobiele team ook druk bezig. Met het uitvogelen van de verschillende routetechnieken, het maken van de busopdrachten en de zendamateuropdracht.

Busopdrachten zijn korte, kleine opdrachtjes die de leden van het mobiele team tijdens het rijden uitvoeren. In 2014 hebben de mobiele teams onderweg bijvoorbeeld een armbandje geknoopt, een kijkdoos geknutseld, een dictee uitgesproken en een fietsband geplakt.

Met het mobiele team rij je verschillende routes. Middels ‘standaard’ routetechnieken, maar ook met creatieve, verrassende routes waarbij je moet proeven, luisteren en misschien zelfs wel eens moet rekenen. Op de route kom je verschillende posten tegen. In het verleden zijn de mobiele teams langs muziekposten, dansposten, survivalposten en raceposten gekomen, maar elke Jotacross is anders.