Wat is een Jotacross?

Zoals elk jaar bestaat de Jotacross uit een mobiel deel, uitgevoerd door een mobiel team, dat langs posten rijdt en daar opdrachten uitvoert. Hiernaast is er een vragen onderdeel waarbij een thuisteam het internet afspeurt naar de juiste antwoorden op vele uiteenlopende vragen. Tot slot zijn er nog verschillende toffe thuisopdrachten, die jullie op jullie eigen groep uitvoeren en vervolgens bij ons inleveren. Klinkt dit je goed in de oren? Het wordt nog veel beter, want dit alles is een grote wedstrijd, een race tegen de klok en een uitdaging het meeste uit de kast te halen. Wie weet gaan jullie naar huis met de titel: winnaar Jotacross 2016 en mag je een jaar met deze winst pronken. De Jotacross vindt traditioneel plaats op de zaterdagavond van de JOTA/JOTI, dit jaar is dat het weekend van 14-15-16 oktober.

De communicatie van de Jotacross zal dit jaar lopen via deze website, waar op 15 augustus de inschrijving opent. Er is plaats voor maar 16 groepen, dus wacht niet te lang.

Wat heb je nodig om mee te doen? Naast natuurlijk een super enthousiaste groep, is het erg handig om een zendamateur te hebben. Omdat de Jotacross tijdens de JOTA/JOTI is willen we natuurlijk zo veel mogelijk zenden. Lijkt het jullie leuk om mee te doen, maar heb je geen zendamateur of ben je bang dat je groep te klein is, dan hoeft dit natuurlijk geen belemmering te zijn. Stuur een berichtje en we gaan samen op zoek naar een oplossing. Daarnaast is het ontzettend handig om voor de vragen beschikking te hebben over verschillende computers met internet.

Op de pagina ‘vragen’, vind je een paar voorbeelden van Jotacross vragen. Hiermee kan je een goed beeld krijgen van het soort vragen dat je kunt verwachten tijdens de Jotacross. Alle voorbeelden komen van de Jotacross 2014, die tevens door Scouting St. Laurentius is georganiseerd.